Mobilna aplikacija za oznanila

Mobilna aplikacija je namenjena pregledovanju sporeda svetih maš za župnije: Senožeče, Vrabče, Štjak in Štorje. Namesti se jo lahko na vse android naprave (pametni telefoni, tablice,...).

 

Navodila za namesitev

Napravi, na katero želimo namestiti apliacijo, moramo najprej omogočiti dostop do interneta ( wifi ali mobilni podatki). Nato v brskalniku vtipkamo naslednji naslov:

http://mase.rkc.si/oznanila/Oznanila_rkc.apk

ali poskeniramo QR kodo

ali ročno prekopiramo aplikacijo "Oznanila_rkc.apk" na mobilno napravo.

Aplikacija se bo namestila. Morda boste nekateri morali dovoliti namestitev iz "drugih virov", to se pojavi, ker aplikacija ni podprta v google play trgovini.

 

Uporaba aplikacije

Pogoj za delovanje aplikacije je, da ima naprava dostop do interneta (wifi ali mobilni podatki). V aplikaciji imamo na vrhu dva gumba: "Prikaži maše" in "nastavitve". S pritiskom na gumb nastavitve, se nam odprejo nastavitve. S ponovnim pritiskom, se nam nastavitve zaprejo. Predlagam, da ko enkrat nastavite nastavitve, da jih zaprete, da vam ne zasedajo prostora na zaslonu. V nastavitvah izberete za katere župnije želite prikaz svetih maš. Ko pritisnemo na gumb "Prikaži maše", se nam pokažejo maše za izbrane župnije za tekoči teden (od nedelje do naslednje nedelje). V nastavitvah imamo tudi možnost "Vsi vnosi". Če izberemo to možnost, se ne prikazuje samo trenutni teden, ampak vse maše, ki so bile kadarkoli vnešene v aplikacjo.

Vse nastavitve, ki jih nastavimo, ostanejo tudi ko aplikacijo zapremo in ponovno odpremo. (Ko naslednjič odpremo aplikacijo je potrebno samo pritisniti "Prikaži maše")

 

Uporabni nasvet

Za vse, ki nimate stalne povezave na internet (mobilnih podatkov). Ko ste doma na domačem brezžičnem omrežju, prižgite aplikacijo in prikažite maše. Aplikacije NE ZAPRITE, ampak za izhod pritisnite tipko HOME ( to je ponavadi sredinska tipka na telefonu - krog). Aplikacija se ne bo zaprla ampak samo postavila v ozadje ( v ozadju bo še vedno prižgana). Sedaj ne potrebujemo več dostopa do interneta. Ko naslednjič odprete aplikacijo, bodo maše že izpisane. Tako imamo lahko spored maš brez stalnega dostopa do interneta. Seveda ne smemo pritisniti tipke "Prikaži maše", ker se bo seznam pobrisal in nas opozoril, da potrebujemo dostop do interneta.

 

za vse informacije matejhlaca@gmail.com (041 828 261)