Avtor: Avtor Objavljeno: 1. 04. 2021

devetdnevnica Božjemu usmiljenju

Prva nedelja po Veliki noči je nedelja Božjega usmiljenja. Vsi častilci Božjega usmiljenja ste povabljeni, da opravite devetnevnico, ki se začne na veliki petek, 2. aprila.

796 Gospod mi je rekel, da bi rožni venec [božjega usmiljenja] molila vseh devet dni pred praznikom usmiljenja. Začeti je treba na veliki petek. V tej devetdnevnici bom dušam podelil vsakršne milosti.

Jezus je na praznik Božjega usmiljenja, ki je prvo nedeljo po veliki noči (Bela nedelja) vezal posebne obljube:

699 Nekoč sem zaslišala besede: Moja hči, vsemu svetu oznanjaj moje nepojmljivo usmiljenje. Želim, da bi bil praznik usmiljenja pribežališče in zavetje vsem, posebej ubogim grešnikom. Na ta dan so odprte globine mojega usmiljenja; na ljudi, ki se približajo izviru mojega usmiljenja, izlivam celo morje milosti. Oseba, ki pristopi k spovedi in k svetemu obhajilu, prejme popolno odpuščanje krivde in kazni. Ta dan so odprte vse Božje zapornice, po katerih tečejo milosti; naj se nihče ne boji približati se mi, čeprav bi bili njegovi grehi rdeči kakor škrlat. Moje usmiljenje je tako veliko, da ga v vsej večnosti ne more doumeti noben razum, ne človeški ne angelski. Vse, kar obstaja, je izšlo iz notranjosti mojega usmiljenja. Vsaka duša bo v odnosu do mene vso večnost premišljevala o moji ljubezni in mojem usmiljenju. Praznik usmiljenja je izšel iz moje notranjosti; želim, da bi bilo slovesno praznovanje prvo nedeljo po veliki noči. Človeštvo ne bo okusilo miru, dokler se ne obrne k izviru mojega usmiljenja.

Več o devetdnevnici in Božjem usmiljenju si preberite tukaj:
http://zupnija-vrabce.rkc.si/index.php/content/display/65/20/20